Lax med avokadokräm

Portioner: 10 personer (buffé)

300 g skinnfri laxfilé, gärna mittbiten, som varit fryst i minst 2 dygn
2 msk socker
2 msk salt
5 dl vatten
1 schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 kruka koriander
2 avokador
2 msk salsinasås (mexikansk grön salsasås ) eller vanlig tomatsalsa
2 msk finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1-2 msk citron- eller limejuice
1 ask mini krustader (24 st)

Gör så här
1. Förbered laxen dagen före! Rör ut socker och salt i lite hett vatten. Späd med resterande vatten.
2. Dela laxfilén i 2 bitar på längden. Putsa bort ev mörka inslag. Lägg delarna i en plastpåse och häll på saltlaken. Pressa försiktig ut luften, knyt påsen och ställ i kylen ca 24 timmar.
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken glansig och mjuk i lite olivolja. Låt svalna.
4. Grovhacka koriandern. Gröp ut avokadoköttet och lägg i matberedaren med salsinasåsen, lök och vitlök. Mixa slät. Blanda avokadokrämen med chilifrukt och koriander. Smaksätt med citronjuice, salt och peppar.
5. Häll av laxen och torka den med hushållspapper. Skär i 2–3 mm tunna skivor.
6. Klicka eller spritsa lite avokadokräm i krustaderna. Toppa med en vikt laxskiva.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår